Cornides Ágnes

Képek történetekkel körítve és történetek képekkel illusztrálva.

rolam.jpg

kapcsoalt.jpg

vasarlas.jpg

illusztraciok_1.jpg

kepeslapok.jpg

facebook.jpg

meska.jpg

etsy.jpg

pinterest.jpg

All rights reserved © Cornides Ágnes

A blogon látható képek mind saját alkotások. Kérlek, ha valahol szeretnéd valamelyiket felhasználni, vedd fel velem
a kapcsolatot!

 

MEGJELENT KÖNYVEM

00_cimlap.jpg

Utolsó kommentek:

Cornides Ágnes 2015.09.01. 15:36:16

@Czako Bori: Szívesen! én is próbáltam barnábbat, meg még barnábbat is, merthogy egészséges. A rozzsal nagyon nehéz, sűrű, tömött, az állaga nekem nem tetszett, a teljes kiőrlésű tönköllyel könnyedebb. Nekem az állaga is fontos, ráadásul a barnább nehezebben is kel meg, emiatt nehezebb emészteni. Szóval fehér mindig van benne, ahhoz bármilyen más lisztet (nevezzük barnának) kb. így teszek bele, hogy még levegős legyen meg jól átsüljön: 7 rész fehér 3 rész barna.

Bejegyzés: a kenyér, amit nem köp ki a gyerekem

miamami 2015.09.01. 13:21:25

jajjdenagyonkoszonom! eppen a kiserletezes stadiumaban vagyok. a ferjem inkabb feher kenyeret enne, mi inkabb barnabbat. van valami tapasztalatod az arany kozeputra?

Bejegyzés: a kenyér, amit nem köp ki a gyerekem

Cornides Ágnes 2015.08.10. 15:51:05

@Magic Johnson:
hát nem tudom, a helyi szúnyogoknak rövidebb a lábuk...

Bejegyzés: fokhagymaleves

Magic Johnson 2015.08.10. 14:43:57

a bejegyzés index2-es thumbnail képjén olyan, mintha a helyi szúnyogok a te levesedben élték volna ki szuicid hajlamaik.

Bejegyzés: fokhagymaleves

Cornides Ágnes 2015.08.10. 11:13:54

Bejegyzésemben nem egy pontos receptet adtam meg. Amit leírtam, annak lényege az az öröm, amit nagyapám házában ennek a konkrét levesnek az elkészítése és lefotózása (meg persze elfogyasztása) okozott. Nem beszéltem sem rántásról, sem habarásról, ugyanis általában hanyagolom mindkettőt. Besamelt készítek és azt hígítom. Csak az elején kerül bele liszt, annyi, amennyi szükséges ahhoz, hogy az alap összeálljon és később a sajt ne váljon külön. Ugyan belemarkolok, nem teszek bele maréknyit. Hogy mennyit, az függ attól, mennyi is az a kis vaj, hány emberre főzök. Meg amúgy: érzésre.

Bejegyzés: fokhagymaleves

Krutzifix 2015.08.10. 07:50:53

"...liszt sem kell sok..." A belemarkolok a lisztbe nem éppen ezt támasztja alá... Amúgy meg egészségedre!

Bejegyzés: fokhagymaleves

Cornides Ágnes 2015.08.09. 23:48:35

@Krumpli Bogart:
Én besamelt készítek, tehát rakok hozzá lisztet is. Amikor kicsi voltam és hülyébb, nem raktam, és ahogy hűlt, kettévált a cucc szilárd és folyékony alkotóira. Nem hevítem túl, liszt sem kell sok, de a fenti probléma megelőzése miatt valamennyi kell. A krumpli is sűrít amúgy.
Sűrűre főzve nálam besamel, sajttal, tejjel és vízzel, fusillire, isteni, de szerintem a te verziód is.

Bejegyzés: fokhagymaleves

Cornides Ágnes 2015.08.09. 23:42:29

Ebben a levesben sütve szeretem. Amúgy én is igyekszem mindent úgy főzni (párolni vagy inkább gőzölni), hogy megmaradjon benne minél több jó. Vagy nyersen hagyom.

Nem rántok, nem habarok, besamelt készítek, azt hígítom.
Amúgy ez nem is egy szabályos recept, semmi kőbe vésett dolog, inkább egy érzés, ami ehhez a konkrét leveshez, azzal együtt a helyhez, ahol főztem kötődik.

És hát fekete-fehér film volt a gépben...

Bejegyzés: fokhagymaleves

S=klogW 2015.08.09. 21:40:07

jól hangzik, de.

sütés helyett más módot keresnék, hogy a foki beltartalma ne menjen tönkre

feleslegesnek érzem egyszerre rántással (vaj-liszt) és habarással (tejszín-liszt) készíteni, külön-külön is érdemes lenne kipróbálni

magáról az ételről hülyeség volt ff fotót készíteni

Bejegyzés: fokhagymaleves

Krumpli Bogart 2015.08.09. 16:22:00

Én a vajas rántásba dobom a fokhagymagerezdeket és rálottyantok egy evőkanál vizet, gyorsan fedőt rá, így robbantom szét a fokhagymát.

Pirított kenyérkockával eszem.

Ha sűrűre főzöm, akkor fokhagymaszószként funkcionál krumplival, husival, vagy tükörtojattal.

Bejegyzés: fokhagymaleves
süti beállítások módosítása